Tardes de Ciència, el cicle de conferències coorganitzades per l’entitat Astrobanyoles i el Museu Darder de Banyoles, celebrarà aquest proper dissabte a les 7 de la tarda la penúltima activitat de la seva programació per aquest any 2022.
En aquesta ocasió la xerrada se centrarà en el projecte “100 científiques a l’Antàrtida”, impulsat pel programa de formació i empoderament Homeward Bound amb l’objectiu de crear una xarxa global de 1.000 dones científiques treballant per un planeta sostenible. Per això cada any 100 científiques participen en un viatge de formació, lideratge, estratègia i visibilitat a l'Antàrtida. Una oportunitat per a les participants d’aprendre com liderar, com influir en les decisions de temes que es prenen en temes de planeta i sobretot pel que fa al canvi climàtic.
La conferència la protagonitzarà Anna Cabré, física del clima i oceanògrafa, que davant la necessitat d'aventura i la inquietud davant d'un planeta que emmalalteix va decidir a distanciar-se de la família per embarcar-se a aquesta expedició cap a l'Antàrtida. Cabré donarà més detalls del projecte i, sobretot, de la seva experiència personal en un indret tan remot del planeta.
Aquesta xerrada es transmetrà en directe per zoom des de Munic i començarà a les 7 de la tarda. Serà com dèiem, la penúltim proposta de l’any d’aquest cicle que es tancarà el dissabte 10 de desembre amb la conferència del matemàtic Toni Sellarès titulada “Les dades espacials: què són i per a què serveixen?”. L’objectiu de la xerrada és fer una introducció a les dades espacials, presentar algunes de les tècniques geomètriques bàsiques que es fan servir per a processar-les i mostrar-ne diversos exemples d’utilització i processament.