Camós

El Consell Comarcal del Pla de l’Estany té previst iniciar durant el proper mes de juny,  la recollida de residus porta a porta als municipis de Camós, Cornellà de Terri, Fontcoberta, Esponellà i Serinyà, inclosa dins del nou contracte del servei adjudicat recentment.

Germà Negre ha exhaurit les entrades per les dues sessions que protagonitzen a Hostal Càntut.

La tercera edició de l’Hostal Càntut ja ha presentat la programació, que comptarà amb les actuacions de Germà Negre, Pep Gimeno Botifarra, Lo Barber i Carles Belda, Betzuca i un Sopar de cantadors i cantadores dinamitzat per Gemma Pla.

L’Ajuntament de Camós és un dels vuitanta-un ens locals catalans que han guanyat un dels Reconeixements Administració Oberta que atorga de fa set anys el Consorci Administració Oberta de Catalunya.

El Consell Comarcal del Pla de l’Estany i el Centre d’Estudis Comarcals de Banyoles han signat un conveni per treballar plegats en la divulgació del patrimoni cultural de la comarca.

Camós ha presentat la programació de la Festa Major del Roser d’aquest any, es que farà del 20 al 22 de maig.

La Camoska, la nit jove de la Festa del Roser de Camós, estrena format i ja s’ha anunciat la programació.

La vil·la romana de Vilauba va ser l’escenari de la segona jornada del Festival Recòndit, acollint el concert de Joan Rovira i diverses activitats paral·leles. D’aquesta manera, l’espai es convertia en l’escenari d’un espectacle musical.

‘Fem drecera’ és el nom del nou circuit de caminades que ha creat el Consell Esportiu del Pla de l’Estany, amb la complicitat dels ajuntaments i el Consell Comarcal. Es tracta de tretze caminades a deu municipis, i que es duran a terme al llarg d’aquest any entre el  8 de maig i el 20 de novembre.

La sisena edició del Circuït de Curses Populars s’ha tancat recuperant totes les proves d’abans de la pandèmia i mantenint el nombre de participants.

Alcaldes, regidors i simpatitzants d’Esquerra Republicana al Pla de l’Estany es van trobar en la tradicional diada del partit, que cada any organitzen per a trobar-se i compartir una estona plegats.

El nou contracte  del servei de recollida de residus de la comarca implica el canvi de model a molts dels municipis i des de fa setmanes el Consell Comarcal i els ajuntaments implicats estan fent xerrades informatives per explicar en què consisteix aquest canvi.

El Consell Comarcal del Pla de l’Estany ha fet una modificació de crèdit del pressupost per valor de 2,3 milions d’euros. Aquests diners provenen del romanent de tresoreria de l’exercici 2021 i serviran per fer front a diverses despeses i inversions.

El Consell Comarcal del Pla de l’Estany ha engegat per segon any la campanya per capturar vespes asiàtiques. L’any passat es van instal·lar un centenar de trampes arreu de la comarca i es van aconseguir eliminar 1.500 vespes reina, de manera que es va evitar la creació de més d’un miler i mig de nius.

El Festival Recòndit ha presentat la segona edició, anunciant diverses novetats. La primera és que s’amplia el nombre d’escenaris. I és que tres ajuntaments més s’han sumat al cartell d’activitats i concerts, i ja són set les poblacions que acolliran aquest festival.

L’Associació Juvenil de Camós Tabitum ha obert les inscripcions per participar a la Caminada Popular de Camós, una de les activitats més tradicionals del municipi i que enguany celebra la 30a edició.

Amb el nou contracte de recollida de residus a la comarca, el model de recollida canviarà a la majoria de municipis i amb ell s’espera augmentar el percentatge de reciclatge.  

L’alcalde d’Esponellà, David Juan, és el nou president comarcal d’ERC, agafant el relleu de Joan Estarriola.

L’atur ha repuntat lleugerament durant el febrer al Pla de l’Estany, trencant així la tendència dels últims sis anys en què aquest ha estat un mes que tradicionalment venia acompanyat de bones dades a nivell d’ocupació. Segons l’Observatori del Treball de la Generalitat, la comarca ha acomiadat el febrer amb 1.021 persones sense feina, disset més que les que hi havia el gener; això suposa un increment de l’1,69%. El nombre de demandants d’ocupació es redueix lleugerament en un 0,35%.

El Consell Comarcal del Pla de l’Estany ha adjudicat el contracte de servei de recollida i transport de residus municipals dels municipis de la comarca, excepte Banyoles.

Aquest lloc web utilitza galetes (cookies) per a millorar l'experiència de l'usuari i per a recollir informació estadística anònima que s'envia a tercers per al seu processament. Si ho accepteu cliqueu "D'acord"; si voleu més informació sobre la política de privacitat accediu a "Saber-ne més", o podeu continuar sense habilitar les galetes (l'experiència de navegació es podria veure afectada).