L'Handbol Banyoles es complica la vida perdent amb el Molins i entra en zona de descens (28-33)

Set derrotes consecutives a la lliga han fet entrar al sènior masculí de l’Handbol Banyoles en zona de descens per primera vegada en tota la temporada. Els de “Chovi” Tomàs van fallar en el partit més important d’aquest tram final de lliga, el que dissabte els enfrontava al Pavelló de la Draga contra el Molins i que va acabar amb triomf visitants per 28 a 33.

El conjunt verd-i-blanc era qui marcava la zona descens només un punt per sota dels banyolins. Una situació impensable fa set jornades quan els del Pla de l’estany tenien un coixí de set punts sobre la zona perillosa. Era, per tant, un partit a cara o creu entre dos rivals directes que lluiten per mantenir-se a 1a Estatal. L’Handbol Banyoles confiava en la seva afició i el factor pista per trencar la mala dinàmica de resultat i sumar un triomf que hauria deixat el Molins a tres punts de distància i amb l’averaix favorable al Banyoles, amb tres jornades per endavant. Un triomf visitant canviava totalment el panorama ja que permetia als de Molins de rei escapar de la zona perillosa i enviar-hi els del Pla de l’Estany.

La igualtat va marcar el primer temps, en què els visitants van anar gairebé sempre per davant però amb diferències mínimes que mantenien el Banyoles dins el partit. Al descans el marcador era de 13 a 14. Després del pas per vestidors i tot i patir una exclusió, el Molins va fer un parcial de 0 a 4 en els primers minuts de la represa que li donaven una renda de cinc gols. El conjunt entrenat per Xavier Sánchez va conservar aquest avantatge fins a l’equador d’aquest segon temps quan l’Handbol Banyoles va reaccionar amb un parcial de 5 a 0 que situava el 23 a 22 al marcador. En aquest moment els visitants es va encomanar a Javi Martínez, autor de 10 gols i sis d’ells en el tram final, per replicar immediatament amb un 0 a 3. L’Handbol Banyoles va arribar viu als darrers set minuts de partit però la precipitació el va condemnar i un nou parcial de 0 a 5 assegurava el triomf del Molins.

El Sant Cugat és nou líder provisional amb 44 punts, els mateixos que la Roca que és segon amb un partit menys. Tots dos tenen a tocar les fases d’ascens. A la part baixa, l’Handbol Banyoles cau fins la quinzena plaça amb 12 punts, a un de la salvació. Els banyolins tenen un partit pendent que disputaran aquest dimarts al vespre a la complicadíssima pista de La Roca.